HCs: Na, ezt is kipipálhatjuk! – mondhatnánk, ha pipálgatnánk, de ilyen hülyeségeket nem csinálunk ugye. Igyekeztük elkerülni nagy ívben a nagyobb városokat, de csak becsúszott Delhi, Bangalore és még Bombay is, amiről csak rémtörténeteket hallottunk, ezért felkészültünk a legrosszabbra is. Szerencsére, vagy épp ezért, ahogy az ilyenkor lenni szokott, kellemesen csalódtunk. Egy itt dolgozó német lány pl. azt mondta, hogy olyan durva a szmog, hogy nem barnul a bőre :)

Bombay nem pipálta le Delhit koszból és szmogból és semmiből sem. Sikerült még a reggeli és kora délutáni óriási dugók előtt sétálni az ébredező megapolisban. Szerencsére itt is voltak gyümölcsárusok az utcán, amiket ki is próbáltunk, és ismét elcsodálkoztunk azon, hogy itt a népek mennyire szeretnek gyümölcsöt enni-inni. Vannak kis koszos kocsmák is, csak nem piát lehet kapni, hanem gyümölcsleveket. Mennek az emberek a dolgukra és bárhol be tudnak dobni egy feles mangót vagy ledönthetnek egy kupica banánt….mennyivel jobb ez, mint az alkoholizmus!!!!

A sárga-fekete régi típusú taxik is lenyűgöztek, szinte csak ezeket lehetett látni az utcán és double decker buszokat, mintha Londonban járnánk.

Korrekt város, korrekt épületekkel, amiket még az angolok építettek ide stabilan és szépérzékkel. Európai jellegű, na. Nem is láttam mondjuk olyan teljesen indiai stílusú várost, amiben csak Taj Mahalos épületek vannak keleties kupolákkal. De jól nézne ki, ahogy így elképzelem! Ember az volt szép számmal, de nem volt lökdösődés és legnagyobb csodálkozásunkra, itt az emberek megtanultak sorban állni, vonatjegy vásárlásakor nem kellett senkit félrelökni és minket sem ökleltek fel. Az itt töltött néhány óra alatt egy jót sétáltunk, kimentünk a partra egy kellemes kis slamen (nyomornegyed) keresztül, buszoztunk, bevágtunk néhány rettenetesen finom csokis fánkot (haldoklik itt az ember egy jó falat csokiért), és néztük a forgatagot. Vártuk a Booliwoody sztárokat is, de hiába, hiszen úgy sem ismertük volna fel őket smink nélkül :)

A bejegyzés trackback címe:

https://indijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr681662088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása