hédercsábesz 2009.12.14. 12:50

Esküvő

A shala szakácsa, Dipak meghívott mindenkit az esküvőjére.

Felszereltük magunkat ünneplő ruhával indiai style, kissé nevetségesen éreztem magam, de hát csak meg kellett adni a módját. Nem úgy mint az örömapa (és a férfiak többsége), akik szerintem ua. vették fel, amiben előző nap a teheneket legeltették. Azért a nők kitettek magukért, mindegyik csodaszép színes száriba csavarta magát és az arany fuxok is csillogtak rendesen.

A három napon át tartó véget nem érő szertartásból (éjjel nappal imádkoznak ilyenkor, szerttartanak, áldanak stb..),  nekünk csak 4 órát volt szerencsénk végignézni, de az bőven elég is volt. Több mint 500 ember vett részt a nagy eseményen, és ez indiai mértékben még nem is olyan sok, viszont fejetlenség az volt bőven. Legalább is nekünk, kívülállóknak a sok ordibálás, lökdösődés annak tűnt. Nagy nap volt ez a kis 18 éves lányka életében, de egy boldog mosoly sem hagyta el az orcáját, legalább is amíg mi ott voltunk. Iszonyat fárasztó lehetett neki ez a non stop zsiboly és tömeg és zene és rokonok. Mondanom sem kell, hogy szülők által lefixált esküvő volt, de ez csak a mi szemünkben fura és felháborító. Több fiatal emberkével is beszélgettem már erről és semmi gondjuk nincs ezzel, sőt! Ajay is beszélt a házasságáról, ő szerelemből vette el a feleségét, a szülők akarata ellenére, de azt mondja, hogy így sokkal nehezebb és ha még egyszer választhatna, akkor arranged marriage-t szeretne, mert hiányzik neki a szülők segítsége és legfőképpen az áldása! Érdekes! Ja, és a szerelem házasságok 80%a válással végződik, míg az elrendezett frigyeknek csak 20%a!

A fő szertartás után még egy finom gyorséttermi stílusú ebédhez is volt szerencsénk, amit banánlevélen tálaltak fel és mindenki a kezével ette a meg nem tudom mondani mit, csak a rizst ismertem fel. Szerencsére nem volt annyira csípős, vagy már kezdek hozzászokni a chilihez.

Éljen az ifjú pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr311597149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása